Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, çocukların eğlence mekanı haline geldi.

Ramazan boyunca yaklaşık 100 bin kişiye sıcak yemek verilmesi planlanan Osman Sayın Spor Salonu bahçesine çocuklarıyla gelen aileler, iftar çadırında oruçlarını açıyor.

Çocuklar ise çadırda sergilenen meddah, orta oyunu, hacivat ve karagöz tiyatro gösterisi gibi etkinliklerle eğleniyor.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, iftar öncesi ve sonrası çadırda düzenlenen etkinliklerin yanında teravih namazı sonrasında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde ramazan sohbetleri yapıldığını aktardı.

İftar sofralarına konuk olan vatandaşlar için her gün gıda mühendisleri kontrolünde 3 çeşit yemek hazırlandığını anlatan Erkoç, sağlanan güzel ortamın ramazan sonrasında da devam etmesini istediklerini söyledi.

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu ifade eden Erkoç, iftar sofrasını sevgi evlerindeki çocuklarla paylaşmanın büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, ramazanın başlamasıyla birlikte her gün bir camide kurulan hayır çeşmesiyle de günlük birlerce kişiye milli içecek olan meyan şerbeti ikram edildiğini kaydetti.

Ramazan programları kapsamında da çocukları unutmadıklarını ifade eden Erkoç, sergilenen meddah, orta oyunu, hacivat ve karagöz tiyatro gösterisi gibi etkinliklere koşan çocukların eğlenmesinin kendilerine mutluluk verdiğini sözlerine ekledi.