Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Yahya Kemal Mahallesi'nde yaşayan Mustafa ve Nurhan Görkem çiftinin evine giren kişi ya da kişiler, ailenin 3 çoğundan biri olan doğuştan işitme engelli Ahmet'in Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından alınan işitme cihazını çaldı.

Oğlunun kulaklığını takmak isteyen anne Görkem, cihazın bulunduğu çantasının olmadığını fark edince durumu eşine bildirdi. Yaptıkları aramaya rağmen cihazı bulamayan çift, polise başvurdu.

Anne Görkem, daha sonra durumu Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Cumhurbaşkanlığına iletti.

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın talimatı üzerine Dulkadiroğlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından alınan işitme cihazı, aileye teslim edildi.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer ile Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz ve eşi Sunel Türköz, cihazın verildiği Ahmet'i evinde ziyaret ederek, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Aileyle görüşen Güvençer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını iletti.

Devletin bütün vatandaşlarının yanında olduğunu belirten Güvençer, aileye "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Anne Görkem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun yeniden duymaya başlamasının tarif edilemez bir mutluluk olduğunu söyledi.

Desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'na teşekkür eden Görkem, "Hepsinden Allah razı olsun. Onlar benim evladımı, evimizi şenlendirdiler, Rabbim de onların evini her zaman şen ve mutlu eder inşallah" dedi.

Oğlunun devleti sayesinde yeniden duymaya başladığını vurgulayan Görkem, şunları kaydetti:

"Bu kadar kısa sürede çocuğumun duyacağını zannetmiyordum. Duyarlı oldukları için devletimize ve hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu olduk. Ahmet duymadan önce ağlıyor ve garip tavırlar sergiliyordu. Şimdi işitiyor. Artık hareketleri de değişti. O da çok mutlu."