Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden Cuma Güzel, çalışmak için gittiği İngiltere’de tanıştığı Japon Miki Fukuoda ile evlendi. Gelin için Japonya’da kına gecesi yapılırken, Elbistan’a bağlı Eldelek Mahallesi’nde ise, Türk gelenek ve adetlerine göre düğün yapıldı. 
İlçeye bağlı Eldelek Mahallesi’nde ikamet eden 29 yaşındaki Cuma Güzel, çalışmak için gittiği İngiltere’nin başkenti Londra’da eğitim gören 25 yaşındaki Miki Fukuoda ile tanıştı. Fukuoda ve Güzel, arkadaşlıklarının sonunda evlenmeye karar verdi. Ailelerinin onayının alınmasının ardından aralarında 9 bin kilometre mesafe bulunan Elbistan ile Tokyo arasında düğün telaşı başladı. Damat adayı Cuma Güzel ve aile fertleri, uçakla Japonya’nın başkenti Tokyo’ya gitti. Kız isteme merasiminin ardından Elbistan yöresinin adetlerine göre kına töreni düzenlendi. Düğün tarihinin belli olmasının ardından gelinin annesi Tomoko ve babası Hideki Fukuoda ile erkek kardeşi Elbistan’a geldi. Düğün töreni ise damadın doğum yeri olan Eldelek Mahallesi’nde düzenlendi. Yörenin örf ve adetlerine göre yapılan düğün töreninde davul-zurna ve orkestranın çaldığı türküler eşliğinde halaylar çekildi. Müslüman olarak "Mine" adını alan Japon gelin ve ailesi, daha önce karşılaşmadıkları örf ve adetler karşısında zaman zaman şaşkınlıklarını gizleyemedi. Damadın annesi Elif ve babası Cemal Güzel, Japon dünürlerini en iyi şekilde ağırlamak için ellerinden geleni yaptı.
Oldukça renkli görüntülere sahne olan düğün, halaylar ve oyunlarla sona erdi. Görkemli düğün töreninin ardından hayatlarını birleştiren çift, balayına çıktı. Elbistanlı Cuma ile Japon Miki Güzel çiftçinin yaşamlarına, İngiltere’de devam edecekleri öğrenildi.