Kahramanmaraş Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hilal Çetin, iki yıl boyunca biriktirdiği 10 bin mavi kapakla 2 engelliye umut oldu.

Topladığı mavi kapakları Kahramanmaraş Lisesi Müdürü Enver Namlı ile birlikte Kahramanmaraş Yeni Yaşam Engelliler Derneği'ne veren Hilal Çetin, "engellilere bir nebze de olsa yardımcı olabildiğim için çok mutluyum" dedi.

İki yıl önce "engelliler için ben ne yapabilirim" diyerek başladığı kapak toplama serüvenini bu güne kadar devam ettirdiğini söyleyen Çetin "Öncelikle evimdeki tüm mavi kapakları topladım. Çantamdaki küçük bir poşetle gittiğim yerlerde gördüğüm mavi kapakları da biriktirdim. Okulda, lokantada, tatilde, misafirlikte... Gittiğim her yerde gördüğüm mavi kapakları tek tek toplayarak 10 binden fazla kapak biriktirdim. Bu mavi kapaklarla inşallah 2 engellimize tekerlekli sandalye alınacak. Engelli kardeşlerimiz için küçük de bir şeyler yapabildiysem çok mutlu olurum" dedi.

Kahramanmaraş Lisesi'nde 4 yıldır görev yapan ve 20 yıllık öğretmen olduğunu söyleyen Hilal Çetin "bu tür sosyal sorumluluk projelelerine duyarsız kalınmaması gerektiğini, çünkü sağlıklı her insanın aynı zamanda bir engelli adayı olduğunu" söyledi. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kahramanmaraş Lisesi Müdürü Enver Namlı'da "Özellikle eğitimcilerin sosyal sorumluluk projelerinde yer almasının örnek olması açısından da çok önemli olduğunu" söyledi. Namlı "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarsız kalınmaması, onlar için yapılabilecek şeyler için gerekli adımların atılması birer engelli adayı olarak her vatandaşın görevidir. Öğretmenimiz de kendi isteği ve çabasıyla gördüğünüz gibi 10 binden fazla kapak toplamış. Biz bu tür çalışmalarda her zaman arkadaşlarımıza destek vermeye hazırız. Ben arkadaşımızı sorumlu davranışından dolayı kutluyorum." dedi.

Kahramanmaraş Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Abdulhamit Yeniceli'de "Yapılan bu yardımların engelliler için önemini vurguladı. "Yapılan bu yardımlarla 2 engelli kardeşimizin daha hayatı kolaylaşacak. Bu yardımlar engellilerin eli ayağı olacak." diyen Yeniceli "Herkesin bir gün engelli olabileceğini" belirterek  "engellilerin sorunlarına duyarsız kalmayan öğretmenimize tüm engelli kardeşlerim adına çok teşekkür ediyorum. Bu duyarlı davranışı toplumun bir çok ferdinden bekliyoruz" dedi.

Daha sonra toplanan mavi kapaklar Okul Müdürü Enver Namlı ve Öğretmen Hilal Çetin tarafından Kahramanmaraş Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Abdulhamit Yeniceli ve Yönetim Kurulu Üyesi  Alparslan Kızılay'a teslim edildi.