Gevher, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerde temizlik ve düzenleme çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

İl Müftülüğü olarak Ramazan ayı boyunca çeşitli programlar hazırladıklarını belirten Gevher, şunları kaydetti: "Bu yılki Ramazan teması 'Helal Kazanç-Helal Lokma'dır. Bu tema ile el emeğinin, göz nurunun alın terinin önemine vurgu yapılacak. Tüm camilerimizde günün iki vaktinde 'mukabele' okunacak. Görevlilerimiz iftar sofralarında vatandaşlarla bir araya gelerek dua edecekler. Bir kardeşlik iftarı vermeyi planlıyoruz. Ramazan ayı boyunca insanlarımızın doğru bilgilendirilmesine önem veriyorum. Hurafelerden uzak, sıcak günlerde Allah ve resulünün göstermiş olduğu kolaylıklarla doğrultusunda, Ramazan ayında vatandaşlarımızın orucunu daha sağlıklı ve kolay oruç tutmalarını sağlamak için çalışmalar yapacağız."

Gevher, Ramazan ayının son 10 gününde Ulu Camii'nde kılınacak teravihin ardından, tehetcüt namazı daha sonrada Kahramanmaraş Belediyesince sahur verileceğini söyledi.

Uygulamanın Türkiye'de bir ilk olacağını vurgulayan Gevher, din görevlilerinin mahallelerindeki fakir fukarayı tespit edip, çeşitli hayır kurumlarına bildirerek yardım yapılması için de çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

 

-Fetva hattına Ramazan düzenlemesi

 

Ramazan ayı boyuncu vatandaşların sorunlarını fetva hattına kolay sorması için bir saat düzlemesine gittiklerini belirten Gevher, Alo Fetva Hattı'nın saat 22.00'ye kadar açık olacağını kaydetti.

Saat düzenlemesinin önemini anlatan Gevher, "Müftülüğümüzün telefonları her zaman vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Bunun yanında 'Alo 190' fetva hattımız var. Vatandaşlarımızın sormak istedikleri soruları yanıtlıyoruz. Bu yıl inşallah akşamları da yani iftardan sonrada saat 22.00'ye kadar nöbetçi bırakacağız. Ramazan ayında insanlarımızın sormak istedikleri soruları geç saatlere kadar buradan öğrenebilecek."