Vakıf tarafından Cuma namazı sonrası Abdulhamit Han ve Çarşıbaşı camilerinde yaklaşık 20 bin kişiye aşure ikramında bulunuldu. Siyaset, bürokrasi, iş dünyası ve halkı bir araya getiren etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları veriliyor.
     Vakıf Başkanı Ali Demirdöven, gazetecilere yaptığı açıklamada, yılın 365 günü binlerce aileye sıcak yemek ve gıda yardımında bulunduklarını belirterek, geleneksel hale getirdikleri aşure etkinliğini ise 12 yıldan bu yana sürdürdüklerini ifade etti.
     Saçaklızade Vakfı'nın hizmetlerinden dolayı TBMM tarafından ''Üstün Hizmet Ödülü'' aldığını anımsatan Demirdöven, şunları kaydetti:
     ''Muharrem ayının bereketiyle kazanlarda kaynayan aşure kardeşliğimizi ve sevgimizi paylaşmamıza vesile olmuştur. Aşure, kentteki her kesimi bir araya getirmiştir. Zaten bizim bu etkinliği düzenlememizdeki amacımız da budur. Her şeyin başı birlik ve beraberliktir. Biz 'bir' olursak çözemeyeceğimiz sorun olmaz diye düşünüyorum. Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Bizler de hem halkımız hem şehrin sivil toplum kuruluşları hem bürokrat kesimiyle bu ayda 12 yılık geleneğimizle bir araya gelmek istedik.''
     Saçaklızade Vakfı olarak ''veren el ile alan el arasında'' bir köprü görevini üstlendiklerine dile getiren Demirdöven, vatandaşların fedakarlığı ve gayretleriyle ihtiyaç sahibi insanlara hizmet ettiklerini kaydetti.
     Demirdöven, vakfın ''Gıda bankası''nın 365 gün sıcak yemek ile öğrenci bursu gibi hizmetlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.