Sağlık Bakanlığı'nın 2014'ü sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam yılı ilan etmesinin ardından her ayın son pazar günü düzenlenen yürüyüş, Kahramanmaraş'ta gerçekleşti. Hanefi Mahçiçek Bulvarı Şairler Parkında doktor ve diyetisyenlerin katılımıyla başlayan yürüyüş, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde son buldu.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Zeki Korkutata, yapılan etkinliklerle farkındalık oluşturmak, kronik hastalıklar ve obeziteden kaçınmayı sağlamak istediklerini kaydetti.

Türkiye'de refahın ve ortalama yaşam süresinin artış göstermeye başlamasıyla ciddi anlamda obezite artışı görülmeye başlandığına dikkati çeken Korkutata, "Konuyla ilgili olarak aile hekimlerinin üzerinden Türkiye'nin obeziteyle ilgili haritası çıkartılıyor. Aile hekimlerimiz kendi nüfuslarını tarıyorlar ve her bireyin beden kitle endeksini ölçme yolunda bir çalışma yapıyorlar.  Eğer beden kitle endeksi normalin üstünde çıkan vatandaşımız varsa diyetisyene yönlendiriyoruz" dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener ise il genelinde obezite ve kronik hastalıklarla mücadele kapsamanda danışmanlık merkezi oluşturduklarını aktardı.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar da her insanın sağlık için en ez haftada bir defa bu tür etkinliklere katılması gerektiğini söylediler.

Yürüyüşe, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Arık da katıldı.