Kahramanmaraş’ta şehit aileleri ve yakınları Şeyh Adil Mezarlığındaki şehitliği ziyaret etti. Şehitlik ziyaretinde 11 yıl önce şehit olan Jandarma Er Nurdoğan Zorgün’ün annesi Hatice Zorgün, "Oğlum 11 yıl önce şehit oldu, rüyamda oğlumun artık çocukluk halini görüyorum" dedi. 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği tarafından şehit ailelerine moral ve motivasyon günü düzenlendi. Program kapsamında şehit yakınları Kahramanmaraş Şehitliğindeki şehitlerin kabrini ziyaret etti, mezarları başına karanfiller bıraktı ve dua etti.
Şehit oğlunun mezarı başında gözyaşı döken Hatice Zorgün, "Önceleri oğlumu rüyamda çok görüyordum, şimdi ufaklık durumunu görüyorum" diye konuştu. Şehit annesi Zorgün, "Ne yapalım Cenab-ı Allah böyle dilemiş, böyle kaderler. Vatan sağ olsun ne diyeyim. Oğlum şehit olalı 11 yıl oldu, aynı bugünkü gibi hissediyorum. Önceleri oğlumu rüyamda çok görüyordum, şimdi ufaklık durumunu görüyorum" ifadelerini kullandı.
Şehitlik ziyaretinde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran, "Amacımız onlarla bir araya gelmek, acılarını paylaşmak, bir nebzede olsa hafifletebilmektir" dedi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Taşkıran, "Öncelikle aziz şehitlerimizin mekanlarını, mezarlarını ziyaret ettik. Onlara dua edip Kur’an okundu. Onları andıktan sonra büyükşehir belediyemizin aile danışma merkezimizde kaynaşma, muhabbet, sohbet programı düzenledik. Amacımız onlarla bir araya gelmek, acılarını paylaşmak, bir nebze de olsa hafifletebilmekti. Bu bizim asli vazifemiz olduğunu düşünüyorum. Buraya gelen bütün ailelerimize teşekkürler ediyorum, ne yapsak onlara borcumuzu ödeyemeyiz" şeklinde konuştu.