Afşin ilçesinde yaşayan Suriyeli ailelere, Suriye Gönülleri Topluluğu tarafından gıda paketi dağıtıldı.
İlçede Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan Suriye Gönülleri Topluluğu, Afşin Kaymakamlığı, belediye ve duyarlı vatandaşların yardımlarını Suriyeli ailelere ulaştırıyor.

Afşin Kaymakamlığı tarafından temin edilen 200 gıda paketi, gönüllüler tarafından Suriyeli ailelere teslim edildi.

Suriye Gönülleri Üyesi Muttalip Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afşin'de barınan Suriyelilerin dert ve sıkıntılarını dinleyerek halkın destekleriyle onlara çare bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Afşin'de bin 400 Suriyeli yaşadığını dile getiren Terzi, şunları kaydetti:

"İlçemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimizi misafir olarak görerek elimizden geleni yapıyoruz. Suriyeli kardeşlerimize yardım konusunda, devletimiz, Afşin Kaymakamlığımız, belediyemiz ve tüm halkımız gücünün yettiğince destek olmaya çalışmaktalar. Suriye Gönüllüleri olarak ilçemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimize yardım etmek isteyen vatandaşlarımız arasında köprü olmaya çalışıyoruz. Devletimiz ve vatandaşlarımız tarafından yapılan yardımları Suriyeli kardeşlerimize ulaştırıyoruz."

Etkisini artıran kış şartları nedeniyle zor durumda kalan Suriyeli ailelerin durumunu Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy'a bildirdiklerini aktaran Terzi, daha rahat yaşayabilmeleri için de çözüm arayışında olunduğunu belirtti.

Terzi, Afşin Kaymakamlığı tarafından dağıtılan 200 gıda paketini yerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Suriyeli Muhammed Zekeriya ise kendilerine kucak açan Türkiye için dua ettiklerini söyledi.

Suriyeli çocuk Mehe Zekeriya da mülteci olarak geldikleri Türkiye'de çok güzel karşılandıklarını, yapılan yardımlardan çok mutlu olduklarını ifade etti.