Türkoğlu ilçesinde yaşayan 104 yaşındaki Ahmet Akar, bayramı 6 çocuğu, 45 torunu, 67 torun çocuğu ve 5 torununun torunuyla geçirmenin mutluluğunu yaşıyor
Beyoğlu Mahallesi'nde oğlu Abdullah ile yaşayan Akar, ilerlemiş yaşına rağmen neredeyse tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor.

Bayramı çocukları, torunlarıyla geçirmenin kendisini mutlu ettiğini ifade eden "asırlık çınar", bir bayramı daha görebilmenin sevincini yaşadığını söyledi.

Bir an olsun dizinin dibinden ayrılmayan çocukları ve torunlarına Karacaoğlan'dan beyitler okuyan Akar, onlara sağlıklı ve uzun yaşamın sırlarını da anlatıyor.

Kendisini dinleyenlere alkol ve sigaradan uzak durmalarını tavsiye eden Ahmet Akar'ın tek sağlık problemi ise işitme kaybı.

Gülsüm Ceyhan (62) ise babasının son 5 yıldır doktora gitmeye başladığını, öncesinde sağlığının gayet yerinde olduğunu söyledi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Babasının süt, yoğurt, bal, pekmez ve peyniri çok sevdiğini belirten Ceyhan, kendilerine de doğal olmayan hiçbir şeyi yedirmediğini belirterek, "Bayramlarda toplanır pekmezli kömbe yapardık. Yanında közde çaylar yapardık. Televizyon ve radyo yoktu. Bazıları Karacaoğlan hikayeleri anlatır. Bazıları da kitaplar okur kalanları ise dinlerdi" diye konuştu.

Mustafa Ceyhan da kayınbabasının daha birkaç yıl öncesine kadar kendi bağını kendisinin kazdığını belirtti.