Hayrullah Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan 5 çocuk sahibi Çetin, geçen yıl eniştesinin vefatının ardından zor günler yaşamaya başladı. Çetin, kaybettiği eşinden başka kimsesi olmadığı için kendisine sığınan yatalak kız kardeşiyle ailesi arasında kaldı.
İtirazlara rağmen kız kardeşinin bakımını üstlenen Çetin, eşi ve çocukları tarafından terk edildi.

Çetin, AA muhabirine, kız kardeşinin hayatta kendisinden başka kimsesinin olmadığını ama ona bakacak gücünün de kalmadığını söyledi.

Kız kardeşinin gelmesiyle 38 yıllık yuvasının dağıldığını belirten Çetin, şöyle devam etti:

"Eşim eve gelmiyor, ona da diyecek sözüm yok. 'Yaşım 60, kimseye bakacak durumum yok' diyor. Ortada kaldım, ne yapacağımı şaşırdım. Yaşım 63 olmuş, bu yaşta eşimi mi atayım, bacımı mı? Bin 300 lira emekli maaşım var. 700 lirası evin taksitine kesiliyor. Elimde kalan 500 lirayla da bacıma mı bakayım, kendime mi, bilmiyorum."

Verem tedavisi gören kardeşinin sürekli hastaneye gitmesi gerektiğini ancak kaldıkları 5 katlı apartmanın asansörü olmadığı için hamal tutmak zorunda kaldığını belirten Çetin, "Bacımın bir yere yerleştirilmesi lazım, onun bakıma ihtiyacı var. Ben bunu yapamıyorum" şeklinde konuştu.

Başvurduğu kurumlardan olumsuz cevaplar aldığını aktaran Çetin, yetkililerden destek istedi.

- "Ağabeyimden başka sığınacak kimsem yok"

Ağabeyinin yanına sığınan Suna Kaya da geçen yıl eşini kaybettikten sonra ihtiyaçlarını karşılayabilecek kimsesinin kalmadığını söyledi.

Bunun üzerine ağabeyinin yanına sığındığını ifade eden Kaya, "Ağabeyimden başka sığınacak kimsem yok" dedi.

Kaya, kendisi yüzünden ağabeyinin yuvasının dağıldığını anlatarak, "Ağabeyime çektirdiğim acılardan dolayı çok üzülüyorum ama yapabilecek bir şeyim yok. Bana bir yıldır bakıyor. Yengem beni istemiyor. Çocukları evi bıraktı, gitti. Gidecek ya da kalacak yer arıyorum. Devletten derdime çare olup, beni bir yere yerleştirmesini istiyorum" ifadesini kullandı.