Ülkelerindeki olayların ardından Türkiye'nin kucak açtığı Suriyeliler için eğitimden barınmaya, gıdadan sağlığa kadar birçok alanda hizmet veriliyor. Yaklaşık 7 ay önce oluşturulan çadır kentte barınan Suriyelilerin sağlık ihtiyaçları da kentteki çeşitli hastanelerde ve sahra hastanesinde karşılanıyor. bu süreçte 272 Suriyeli bebek gözlerini dünyaya Türkiye'de açtı.
     Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Abdülkadir Göğremiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 17 bin Suriyelinin barındığı çadır kentte sağlık hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde verildiğini söyledi.
     Suriyelilerin her türlü sağlık ihtiyacını karşıladıklarını ifade eden Göğremiş, ''Ekiplerimiz Suriyelilerin ihtiyacının karşılanması için seferber olmuş durumda. Hastanelerimizde yeni doğan Suriyeli bebekleri ziyaret ederek, ailelerine ihtiyaçları doğrultusunda destek olmaya çalışıyoruz'' dedi.
     Suriyeli bebeklerin gerekli tüm aşılarının yapıldığını belirten Göğremiş, çadır kentteki yaklaşık 100 anne adayının da periyodik olarak sağlık kontrolünden geçirildiğini aktardı.
     Çadır kentteki sahra hastanesinde 8 hekimin ortalama 600 Suriyeliye poliklinik hizmeti verdiğini dile getiren Göğremiş, ''Bunun yanı sıra onlara, ülkelerindeki olayları bir nebze unutturmak için psikolojik yardımda da bulunuyoruz. İleri takip ve tedaviye ihtiyaç duyan hastaların tedavisi ise Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde gerçekleştiriliyor'' diye konuştu.