Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Çokran Mahallesi Bunsuz Obası mevkiinde yer alan şelale, el değmemiş doğası, kanyonu ve bitki örtüsüyle misafirlerini bekliyor. Mavi göl olarak da bilinen Çokran Şelalesi'ne özellikle dağcı ve doğa severler sıklıkla giderek stres atıyor. Doğa tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarını da cezbeden şelale, yeşilin ve mavinin her tonunu bünyesinde barındıran manzarasıyla adeta doğal stüdyo imkanı da sağlıyor.  

ÇOKRAN ŞELALESİNE İNMEYİ GÖZE ALABİLİR MİSİNİZ ?

Çokran Şelalesine inmek için, aracınızı park ettikten sonra 800 metre kadar dik bir dağlık alandan aşağı inmeniz gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda iniş çıkış için merdiven yapılması gerektiğini, büyük bir sorunu ortadan kaldıracaklarını ve Çokran’ın çok büyük bir ilgi göreceğini belirtmiştik.

Hal böyle olunca genellikle kamp severler ve genç kitle Çokran Şelalesini tercih ediyor.
Bu sebepten dolayı ulaşımda zorluk yaşanmaz. Bu doğa harikası bölge, özellikle son yıllarda turistlerin ilgisini çekmiştir. Çokran Mavi Göl Şelalesi’ni en çok ziyaret edenler dağcılardan oluşuyor. Dağ ve yayla turizminde önemli bir nokta olmaya her geçen gün yaklaşan Çokran Şelalesi’nin suları 15 metre yükseklikten dökülmektedir. Suların döküldüğü yerde doğal bir havuz oluşmuş durumda.

ÇOKRAN ŞELALESİ İÇİN NE TÜR ÇALIŞMALAR GEREKİYOR ? 

Öncelikle ulaşımın kolaylaşması için asfaltlama çalışmaları gerekiyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi 800 metrelik bir merdiven yaparak iniş ve çıkışları kolaylaştırmak gerekiyor. Yapılmadığı takdirde bir çok vatandaşın inişi ve çıkışı imkansız gibi bir hale gelecek. Şelalenin bulunduğu kısımda çevre temizliği ve görsel çalışmalar yapılması gerekiyor.