Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kahramanmaraş'a yerleşen Suriyelilerin yaklaşık 40 bini kiraladıkları evlerde, 17 bini de çadır kentte yaşamını sürdürüyor.

Çadır kentte her türlü ihtiyaçları karşılanan Suriyeliler, kampın yakınında kurdukları tezgahlarda sebze, meyve, tatlı ve balık gibi ürünler satarak, aile bütçelerine katkı sağlıyor. Günlük ihtiyaçların satıldığı pazardan genellikle Suriyeliler mutfak ihtiyaçlarını gideriyor. Kimi zaman yerli halkın da alış veriş yaptığı pazarda, günlük taze gıda maddeleri de bulunuyor.

Pazar esnafından Basim Misrani, kurduğu tezgahında elma, portakal ve mandalıina gibi ürünleri sattığını söyledi.

Günde yaklaşık 15 ila 20 lira kazandığını belirten 3 çocuk babası Misrani, "Ailemin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum. İşlerimiz Allah'a çok şükür iyi. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olmak üzere herkese teşekkür ederim. Bizleri ülkelerinde misafir ediyorlar. Elbise, yiyecek gibi yardımlar yapılıyor. Bu arada çadır kentte görevliler de bizlere iyi davranıyorlar" dedi.

Alışverişe gelen Suriyeli Cihat Zeytun da ucuz olması nedeniyle pazarı tercih ettiğini ifade etti.

Türkiye'de mutlu oldukların ve iyi bir misafirperverlikle karşılandıklarını dile getiren Zeytun, "Her türlü imkan sağlanıyor. Bu imkanları sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.