Sivil toplum kuruluşlarınca temin edilen yardım malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Suriye'ye gönderiliyor.

"Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde ülke genelinde toplanan gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri Suriye'ye ulaştırılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda temin edilen gıda maddeleri ve su ile hamur yapma makinesi taşıyan 4 tır ve 15 kamyon, Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'na ulaştı. İşlemlerin ardından gümrük sahasına alınan araçlardaki yardım malzemeleri, Suriye'den gelen araçlara aktarıldı.

Araç sürücüsü Mehmet Ateş, yardımların Suriye'deki koordinatörler tarafından ihtiyaç duyulan bölgelere dağıtılacağını kaydetti.

- Kahramanmaraş'tan bir tır yola çıktı

Hayrat İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Temsilciliği de "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine bir tır yardım malzemesi gönderdi.

Derneğin temsilcisi Muhammed Ubeyd Köşker, ihtiyaç sahibi Suriyelilere yardımları sürdürdüklerini söyledi.

Derneklerinin ülke genelinde başlattığı kampanyada 62'nci tırın yola çıktığını ifade eden Köşker, "Suriye'de ihtiyaç olan yerlerde su kuyuları da açılıyor. Bunun yanında Suriyeli kardeşlerimize eğitim desteği veriyoruz" dedi.

Yardım tırı, duaların ardından Kilis'e uğurlandı.