İzmir'in Tire ilçesinde tıp tarihinde ender rastlanan bir olay yaşandı. Tire Belediyesi'nde 6 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan 39 yaşındaki evli ve 1 çocuk babası Faruk Eryiğit, tıbbi olarak 20 kez ölüp ölüp dirildi.

İki hafta önce kalp krizi geçiren genç güvenlikçinin kalbi, tedaviye alındığı Tire Devlet Hastanesi'nde, yaklaşık 3 buçuk saatlik sürede 20 kez durdu, tekrar çalıştı. Eryiğit, yaşadığı ölüm deneyimini, "Kalbimin durduğu her seferde çevremde olup bitenleri izliyordum. Bilincim açıktı" diye anlattı.

Yemekte kriz geldi

Arkadaşlarıyla birlikte bir restoranda akşam yemeği yerken birden göğsünde ağrı hissetini söyleyen Faruk Eryiğit, paniğe kapılmadan arkadaşlarının otomobiliyle Tire Devlet Hastanesi acil servisine gittiğini söyledi. Hastanenin kalp uzmanı Dr. Milyar Yakar'ın müdahalesi sırasında bir sorun olduğunun tespit edildiğini kaydeden Eryiğit, şunları anlattı: "Çekilen kalp grafiğinde bazı şeylerin ters gittiği anlaşılıyordu. Çıkan değerler aşırı yüksek olduğu için yoğun bakım ünitesine alındım. Nabzım aşırı yükselmişti. Gece 01.00 ile 04.00 saatleri arasında kalbim 20 kez durdu. Ellerinde şok cihazıyla hazır bekleyen doktorlar, her seferinde duran kalbimi çalıştırmayı başardı. 3 buçuk saatlik sürede 20 kez duran kalbim sanki benimle şaka yapar gibiydi. Doktorlar ise büyük bir telaşla her seferinde bana müdahale ediyordu. Ben ise olup bitenleri sakin bir şekilde yattığım yerden izliyordum. Aslında bir mucize gerçekleşiyordu. O mucizenin adı da bendim."

Daha sonra verilen ilaçlarla nabzının ve elde edilen grafik değerlerinin normale döndüğünü kaydeden Eryiğit, mucize yaşam öyküsüne şöyle devam etti: "Ertesi gün, İzmir'de bir özel hastaneye sevk edildim. Geçirdiğim anjiyonun ardından bir gün sonra taburcu oldum. Kriz geçirmeden önce günde 2 paket sigara içiyordum. Az daha, çok sevdiğim eşim Pelin'i kocasız, hayatımın anlamı olan oğlum Mert (6) Eryiğit'i ise babasız bırakacaktım. Ama ben tercihimi yaparak, sigarayı bıraktım. Bir daha asla içmeyi düşünmüyorum."

'Mucize kurtuluş'
Tire Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Milyar Yakar, "Kırşehir Devlet Hastanesi'nde görev yaparken bir hastamın kalbi 1 günde 60-70 kez durmuştu. Her seferinde geri getirmeyi başardım. Hastamızın kalbi elekro şokla yaptığımız müdahalelerimize olumlu yanıt verdi. Ancak tersi de olabilirdi. Hasta, kalp krizi geçirdiği akşam ben nöbetçiydim. Ortalama her 15 dakikada bir kalbi durdu. 5 saat kadar hastanın yanında kaldım. Durumu stabilize hale geldiğinde ise İzmir'e sevk ettim. Benzer vakalarda erken müdahale çok önemli. Faruk Bey'in genç olması, tekrar hayata tutunmasında önemli bir faktördü."