Beyoğlu kasabası sınırları içerisindeki Şekeroba mevkiinde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'nce KALİDA'ya tahsis edilen alanda hatıra ormanı oluşturmak amacıyla ilk fidanlar toprakla buluştu.

KALİDA üyelerinin de yer aldığı törende konuşan Başkan Gemci, "Yeşile sahip çıkmak ve atalarımızın bizlere emanet ettiği cennet vatanımızı daha yeşile taşımak, bu noktada ağaç dikmek görevimizdir. Ağaç dikmek inancımızda da önemli bir yer tutmaktadır. Ancak ağaç dikmekten önemli olan bir şey var ki o da yeşil nimetleri bizden sonraki nesillere aktarmaktır. K.Maraş'ın yeşil bir örtüye bürünmesinde Orman Bölge Müdürlüğümüz personelinin önemli çalışmaları bulunmaktadır. " diye konuştu.

KALİDA'nın K.Maraş ülke adına örnek çalışmalar yürüttüğünü belirten GEMCİ, "Derneğimizin çalışmalarını daha önemli boyutlara taşıyacağına inanıyorum. Taşları yerine oturan bu oluşum mayası ile daha güzel günlere yol alacaktır. Öte yandan sevgiyi, kardeşliği ve barışı çoğaltmak da vazifelerimizin başında gelmektedir. K.Maraş bunun en güzel örneğidir. Ekonomi alanında yaptığımız çalışmaların yanında sosyal etkinliklerde de yer almaya çalışıyoruz. Hatıra ormanı dikerek kamuoyunun dikkatini ağaç dikmeye çekmiş oluyoruz." ifadesini kullandı.
Fidanların dikiminden sonra KALİDA üyelerine yemek ikramında bulunuldu. Hatıra fotoğrafı çekilerek program sona erdi.