Fatihler Mahallesi Ali Sezai Efendi İlköğretim Okulu bahçesinde iş adamlarının desteğiyle kurulan iftar sofrasında, birlik ve beraberlik mesajı verildi. Mahalle sakinleriyle aynı masa etrafında toplanan hayırsever iş adamları, iftar yapıp ülkenin birlik ve bütünlüğü için dua etti.
İftarın ardından bir konuşma yapan KALİDA Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gemci, Ramazan ayının toplumsal kaynaşmayı sağlamak adına iyi bir fırsat olduğunu değerlendirdi.
Herkesin mütevazi iftar sofralardan nasiplendiğini belirten Gemci: “Ramazan sadece oruç tutmak değil, aynı zamanda kaynaşmak, tanışmak ve yardımcı olmaktır. Birlik ve beraberliğin pekiştiği Ramazan'da üye iş adamlarımızla beraber halkımızın iftar sevincine ortak olmak istedik. Bunun için de bugün Fatihler Mahallesindeyiz. Allah'ın ülkemize ikram ettiği çeşitli nimetleri oruç tutanlarla paylaşmak ve halkımızın sevincine ortak olmak için iki yıldır iftar çadırlarında oruç açıyoruz. İlgi gösteren işadamlarımıza teşekkür ediyorum. ” dedi.
Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mustafa Timurbanga ise maddi durumu iyi olan insanların nefisleri adına mutlaka iftar çadırlarını aileleri ile birlikte ziyaret etmeleri gerektiğini vurguladı. Timurbanga, “Bu sene iftar için hemen her gün bir sivil toplum kuruluşu bize sponsor oluyor. İftar çadırları yardımlaşma ve kaynaşma yerleridir. İşadamlarımızın çadırlara olan ilgisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.