Berat Kandilinin ertesi gün sosyal medyada "kandillerde resmi tatil olacak" iddiası gündemi sarstı. Türkiye'de hangi günlerde okullar tatil? Resmi ve dini tatil günler ne zaman? Kandillerde resmi tatil uygulanacak mı? Hangi kandillerde resmi tatil uygulanacak? Kadir gecesinde resmi tatil olacak mı? Mevlid Kandili resmi tatil mi olacak?

Aslında tartışmanın fitili geçtiğimiz yıl atılmıştı. KKTC'de Mevlit Kandilinin tatil olduğu haberi yayılır yayılmaz sosyal medyada Türkiye'de de tatil olması için kampanyalar başlatılmıştı. O haber şöyleydi:

"KKTC'de Mevlit Kandili nedeniyle tüm devlet kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullar her yıl tatil ediliyor. Söz konusu uygulama özel sektör çalışanları tarafından tepki, kamu kurumlarının personeli tarafından ise memnuniyetle karşılanıyor."

KKTC'nde Mevlit Kandilinin tatil olduğunun duyulmasının ardından bu yıl da pek çok kişi Kandillerin resmi tatil olması için kampanyalar başlatmaya ve yorumlar yapmaya başladı. Hatta sosyal medyada gündem oluşturmak için gruplarda tartışmalar bile açılmaya başlandı.

Yorumlarda "kandil gecelerinde pek çok kişinin sabaha kadar ibadet ettiği bu yüzden işe uykusuz ve yorgun gittiği" ifade edilerek "bunun önüne geçilmesi için kandillerin tatil ilan edilmesi gerektiği" vurgulandı.