Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde, din adamları tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile etkinlik düzenlendi.

Kandilli Belediye binası önünde düzenlenen etkinliğe Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Nejdet Kocaman, Ereğli Müftülüğü Şube Müdürü İzzettin Aşan, ve davetliler katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Necdet Kocaman, yeni evlenecek olan çiftlere yapılan evlenme yardımı hakkında bilgi verdi. Kocaman konuşmasında " Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını Teşkilat kanuna Mart ayında bir madde ilave edildi. Bu maddeye göre evlilik yardımı yapılacak kişilerin 27 yaşını geçmemeleri gerekir. Ondan önce bankadan çeyiz hesabı açtırmaları daha önce devletten hiçbir evlenme desteği almış olmamaları, ilk defa evleniyor olmaları karşılığında devletimiz evlenilecek kişilere 5 bin lira civarında yardım yapıyor" dedi.

Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın da konuşmasında, "Sen olmasaydın bu alemleri yaratmazdım lütfuna erişmiş bir Peygambere sahibiz" diyerek başladığı konuşmasında " Sevgili Peygamberimiz'in ki kendisi Alemlerin Efendisi lütfuna erişmiş, sen olmasaydın bu alemleri yaratmazdım lütfuna erişmiş bir Peygambere sahibiz. Günlük hayatımızda tam olmasa da her zaman onunla iç içeyiz. Salavatlarımızda, ibadetlerimizde kendisini her zaman hatırlıyoruz. Onun bize tavsiye ettiği ilim, fen yollarından ilerlediğimiz müddetçe toplumumuzun hiçbir zaman hiçbir şekilde yanlış yollara sapacağını ummuyoruz." diye konuştu.

Ereğli Müftülüğü şube müdürlerinden İzzetin Aşan ise "Birlikte yaşamanın bazı kuralları var, belli hukuku var. İşte biz bunları anlatırken, Allah Resulü'nü (sav) örnek alacağız. Böyle bir Peygamber'in ümmeti olma şerefine nail olduk. Allah’a hamd olsun, biz Peygamberimiz'i seviyoruz, Peygamberimiz de bizi seviyor Elhamdülillah." sözleri ile davetlilere seslendi.

Yapılan konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim ve duayla program sona erdi. Davetlilere ikramda da bulunuldu.