Halk arasında "gelin çiçeği" olarak anılan kar çiçekleri, havaların ısınmasıyla eriyen karların arasından çıktı. Yaylanın zirvesindeki sedir ağaçları arasında güzel görüntü oluşturan kar çiçekleri, fotoğraf meraklılarını da bölgeye çekiyor.
     Çevre illerden gelen fotoğrafçılar, hem bölgede yürüyüş yaparak manzarayı izleme imkanı buluyor, hem de kar çiçeklerini objektiflerine yansıtıyor.
     Kahramanmaraş Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Temizdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin endemik bitki açısından zengin olduğunu söyledi.
     Kar çiçeklerinin Başkonuş yaylasında sıkça görüldüğünü belirten Temizdemir, "Karların altından çıkan bu güzelliği görmek isteyenler, her yıl baharın ilk aylarında bölgeye geliyor. Soğuğa rağmen narin yapısıyla açan bu çiçekler, yeşil örtüyü de sarıya bürüyor" diye konuştu.
     Zaman zaman bölgeye fotoğraf gezisi düzenlendiklerini ifade eden Temizdemir, Kahramanmaraş'ın bitki çeşitliliğini değerlendirerek turizme kazandırmak istediklerini kaydetti.