1932 yılında Karabük'te doğan eğitim gönüllüsü iş adamı Mustafa Sıtkı Antep, yaşamını yitirdi. Antep, Safranbolu’nun en modern ilkokulu ve anaokulunu ile sanayi sitesine bir cami yaptırmıştı.

Türk gençliğinin modern okullarda eğitim görmesi için Safranbolu Kaymakamlığı tarafından tahsis edilen arazi üzerine modern bir ilkokul ve ana okulu ile sanayi sitesine bir cami yaptıran 'dünya için okul, ahiret için cami yaptıran' iş adamı sıfatı ile anılan Mustafa Sıtkı Antep, 83 yaşında yaşamını yitirdi. Antep'in naaşı, Safranbolu Köprülü Mehmet Paşa camisinde kılınan cenaze namazından sonra Safranbolu aile mezarlığında toprağa verildi.

İLKOKUL, ANAOKUL VE CAMİ YAPTIRDI

2006-2007 eğitim ve öğretim yılında açılışı gerçekleşen Antepoğlu İlkokulu ile ilgili Antep, şunları kaydetmişti: "İlköğrenimime Safranbolu Kalealtı İlköğretim Okulu'nda 1938 yılında başladım. O tarihlerde Safranbolu’da ortaokul bulunmadığından tahsilime Karabük Demir Çelik Ortaokulu'nda devam ettim. Çok az sayıda 8-10 talebe büyük zorluklarla Karabük’e sabah gidip, akşam dönerek 2. cihan harbinin en zor günlerinde tahsilimin devamına çalıştım. Daha sonra Orman Okulu'nu (Orman Fakültesi) bitirdim. Bir süre devlet memurluğu yaptıktan sonra ticarete atıldım. Bir gün tesadüf eseri gördüğüm Aşağı Tokatlı mahallesinde bulunan tek katlı yıkılmak üzere olan ilkokulundaki çocukların eğitim görmesi beni çok etkiledi. Aklıma zor şartlarda eğitim gördüğüm yıllar aklıma geldi ve hemen bu çocuklara modern bir okul yapılmaya karar verdim.”

ESNAFIN TAHTALAR ÜZERİNE NAMAZ KILMASINA DAYANAMADI CAMİ YAPTIRDI

Öte yandan Antep, istihdamı artırmak için yaptığı sanayi sitesindeki esnafların ve gençlerin dükkanlarında tahta üzerinde namaz kılmalarına gönlü el vermediği için de modern bir cami yaptırmıştı.