Bugüne kadar dünyanın farklı coğrafyalarında ultra maraton tamamlamış olan iş adamı Devrim Celal, İspanya ile Fransa arasında Doğu Pirene Sıradağları arasında kurulu Andorra Prensliği Ultra yarışlarında Kars için koştu. Celal, bu koşusunda Kars Kuzey Doğa Derneği'nin doğa koruma, ekolojik araştırma ve yaban hayatı rehabilitasyon projelerini desteklemek üzere kaynak oluşturulması için 10 bin TL bağış topladı.

Andorra Ultra yarışının 112 km'lik mitic parkurunu hiç durmadan koşan iş adamı Devrim Celal, bitiş çizgisinde prensliğin en yüksek tepesi olan 2 bin 942m'lik Comapedrosa zirvesini ziyaret etmiş oldu. Koştuğu her yarışta amacına ve çalışmalarına inandığı organizasyonlar için çeşitli kampanyalar yürüten Celal, bu koşusunda da Kars Kuzey Doğa Derneği'nin doğa koruma, ekolojik araştırma ve yaban hayatı rehabilitasyon projelerini desteklemek üzere kaynak oluşturulmasına topladığı bağışla katkı sağladı.

RAKİPLERİ BİTİŞ ÇİZGİSİNE ULAŞAMADI

41 saat hiç uyumadan 112 km koşan ve 9 bin 942m tırmanan iş adamı, yarışa Cuma günü 354 kişi ile başladı, Pazar günü 148 kişi bitiş çizgisine ulaşabildi. 3 gün boyunca helikopter kurtarma servisi hiç durmadan sporcuları topladı. Devrim Celal 26-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Andorra Ultra yarışında prensliğin etrafında tam bir daire çizdi. Parkurun üzerinde bulunan Andorra'nın en yüksek dağı Comapedrosa dahil olmak üzere 7 tepeye tırmandı. Rakiplerinin bitiş çizgisine ulaşamadığı koşoyu tamamlayan Celal, bu girişimi ile Türkiye'de yaban hayatı koruma projeleri yürüten Kuzey Doğa Derneği'nin çalışmalarına dikkat çekmek ve 1 ay önce başlattığı bağış kampanyası ile derneğe kaynak sağlamayı amaçlamıştı. Celal bu kampanya ile Kuzey Doğa Derneği için bugüne kadar toplam 10 bin TL bağış topladı.

Yiyeceği ve içeceği herşeyi sırtında taşıyarak, her biri 250 km uzunluğunda 4 zorlu çöl yarışını 9 ay gibi kısa bir dönemde tamamlamış dünyadaki 13. insan olan iş adamı Devrim Celal, şunları kaydetti: "Andorra Ultra benim bugüne kadar koştuğum en zor ve en keyifli yarıştı. Bazı tırmanışların yüzde 30'u kadar dik olduğu parkurda inişler ise ıslak ve kayalık arazide oldukça riskliydi. Yüksek irtifada yarışmanın zorluğu ve güneşin doğması ile hava sıcaklığının 34 dereceleri bulması bir çok kişinin yarışı bırakmasına neden oldu. Yüzde 39 bitirme oranı böylesine zorlu bir yarış için iyi bile denilebilir. Ben yarışı önceden belirlenmiş limit süreden bir kaç saat önce toplam 41 saatte tamamladım. Ultra tutkunlarına bu parkuru denemelerini mutlaka tavsiye ederim ama beni bir daha Andorra’da görmeyeceğinizden emin olabilirsiniz."

Kars-Iğdır-Ardahan-Ağrı sınır illerinde 'insanların, doğanın korunmasından en az yaban hayat kadar fayda sağladıkları bir dünya' vizyonu ile hareket eden Kuzey Doğa Derneği için farkındalık yaratmak ve kaynak sağlamak amacıyla koşan Celal, kampanyasına destek veren kurum ve kişilere teşekkür etti.