Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Piazza AVM Karşısındaki Ayşe Gümüşer İlkokulundaki skandal henüz çözülmedi.

Defalarca göçük yaşanan okulda geçtiğimiz günlerde, sağanak yağış sonrası yine bir göçük meydana gelmişti.

Haber46 olarak eğitime ara verilmesini ve bir an önce sorunun çözülmesini istemiştik.

Bu okulda bir can kaybı meydana gelirse, bunun altından hiç kimse kalkamayacaktır.

Haber46 Haber Merkezine gelen şikayetler üzerine, tekrar bir haber yapma kararı aldık.

Bu haberimiz Cumhurbaşkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına kadar ulaşacaktır. Öğrenci ve öğrenci velilerinin açıklamaları tarafımızca gerekli tüm birimlere aktarılmıştır.

KASKİ NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR ?

Okul yönetimi ve veliler defalarca kez KASKİ’ye bildirse de KASKİ henüz bir çalışma başlatmadı. Haftalardır bu şekilde olan okuldaki çukur için KASKİ ne zaman çalışma başlatacak ? Bir can kaybı veya yaralanma meydana geldikten sonra mı? KASKİ bunun sorumluluğunu alacak mı?

OKUL İÇERİSİNDE 10 METRE UZUNLUĞUNDA 5 METRE DERİNLİĞİNDE ÇUKUR OLUR MU!

Sağanak yağışta meydana gelen göçük, sonrası bir çok öğrenci velisi çocuğunu okula göndermedi. Okul yönetimi ve yetkililerden henüz bir ses gelmezken vatandaşlar tarafımıza tekrardan ulaştı.

Bir öğrenci velisinin açıklaması: Her hangi bir güvenlik önlemi yok, ufak bir bant var gelip geçerken çocuklar etrafında oynuyorlar. Toprakların üzerine çıkan çocuklar da oluyor. Okul yetkilileri uğraşıyor ama KASKİ gerekli çalışmayı nedense yapmıyor. Göçük gün geçtikçe daha da büyüyor ve pis kokular gelmeye başlıyor. Çocuklarımı artık okula göndermek istemiyorum. Çocuklarımıza zarar gelirse bunun sorumluluğunu kim alacak ?