Kaski’den İçme Suyu Hakkında Yapılan Açıklama Şu Şekilde

Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü, Genel Müdürlüğümüz faaliyet alanı içerisinde yer alan içme sularının kalitesi ve temizliğini kontrol etmek için resmi gazetede yayımlanan 25730 sayılı “İnsani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmelik” gereğince belli aralıklarla numuneler alıp analizler alarak kontrol etmektedirler. Ayrıca, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) olarak da su analizlerini kontrol etmekteyiz.
 
KASKİ Genel Müdürlüğümüz vatandaşlarımıza kesintisiz ve kaliteli içmesuyu vermeyi kendine prensip edinmiş olup, kurulduğu günden bugüne kadar bu doğrultuda çalışmalarını devam ettirmektedir. Genel Müdürlüğümüzce Kahramanmaraş genelinde vatandaşlarımızın kullanımına verilen içmesularında; Aralık ayında gerek halk sağlığı tarafından yapılan 55 adet analizde, gerekse Kurumumuz Su Kalite Kontrol Şube müdürlüğü tarafından Günlük 20 ayrı noktadan 60 adet İçme suyu numunesi alınarak yapılan analizler neticesinde herhangi bir uygunsuzluğa rastlanmamıştır.
185 Şikâyet hattımıza gelen 25 adet farklı adresten gelen şikâyete de değerlendirilerek numune ve klor takibi yapılmıştır. Yine herhangi bir uygunsuzluğa rastlanılmamıştır.

Son günlerde bazı art niyetli kişiler tarafından ortaya atılan içme suyunun kirli olduğuyla ilgili iddialar tamamen asılsız ve mesnetsiz olup, bu tür iddialara vatandaşlarımızca itibar edilmemesi, şebekemize bağlı içme suyunun güvenle tüketmeleri konusunda sakınca olmadığının bilinmesi hususunu, 
Kamuoyuna önemle arz ederiz…