Kütahya Aktif Teknik Elemanlar Derneği (KATED) Dünya Ormancılık Günü münasebetiyle Kütahya Valiliği ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dikme şenliğine katılarak doğanın insan için hayati önem taşıdığını vurguladı.

KATED Başkanı Eyüp Cihan, Kütahya’nın orman zengini bir il olduğuna işaret ederek, “Dernek olarak bu etkinliğe katılım sağlamak bize çok büyük bir mutluluk verdi. Fidan diken üyelerimizin etkinliğin ardından kendilerini huzurlu hissettiklerini dile getirmeleri mutluluğumuzu ikiye katladı. Gerek inancımız gereği, gerekse millet olarak geleneklerimiz ve anlayışımız gereği doğaya olan hassasiyetimiz bizim için hayati önem taşıyor. Peygamberimizin, ‘Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin’ hadisi aslında bizim en temel ölçümüz. Organizasyonu yapan kurumlarımıza ve katılım sağlayan dernek üyelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Fidan dikme şenliğiyle KATED’in de dikili ağaçları olduğunu söyleyen Başkan Cihan, “Belki son derece basit bir etkinlik olarak görünebilir. Ancak, dünyada insanın kalıcı şeyler bırakması kadar önemli bir şey yok. Şimdi dikilen bu fidanlar geleceğimiz açısından çok önemli. İleriki bir tarihte dernek olarak bir hatıra ormanı oluşturmak istiyoruz” diyerek tabiat ve ormanın insan hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğu üzerinde durdu.