Aktif Eğitimciler Sendikası Yozgat İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, Çanakkale Zaferi'nin bir milletin var oluş yok oluş mücadelesi olduğunu, bir destan yazıldığını söyledi.

İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü, dolayısıyla yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin önemine değindi. Kayaaslan, "Çanakkale baştanbaşa bir destandır. Mehmetçiğin aslanlaştığı aynı zeminde şefkat kahramanı kesildiği, yokluğun varlığa galebe çaldığı, imanın zaferinin bayraklaştığı, bir milletin istikbalini pazara çıkarıp, ölüm kalım mücadelesi verdiği yerdir. Çanakkale muharebeleri, bir milletin var oluş yok oluş mücadelesiydi. Ya millet var olacak; İslam kazanacak, ya da küffar Türk-İslam Medeniyetinin başşehri İstanbul’u kirli postallarıyla çiğneyecekti. Çanakkale aslımızdır ve biz aslımızı unutmayacağız." dedi.

"YOZGAT BAROSU ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLADI"

Yozgat Barosu Başkanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutladı. Baro Başkanı Şimşek, “Çanakkale Geçilmez sözünü şanlı tarihimize altın harflerle yazan başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sevgi, saygı, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarına, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletine ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.