Arıcan, Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Afşin İlçe Müftülüğünün, Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda düzenlediği, "Emek İsrafını Önleme" konulu seminerde, ekmek israfının toplumsal bir mesele olduğunu belirtti.
     Ekmek serüveninin insanlık tarihi kadar eski olduğunu vurgulaylan Arıcan, ekmekte herkesin emeğinin bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Ekmek israfını gündeme alıyoruz. Belki de ekmek israfını bugüne kadar gündeme almamamız hataydı. Ekmek üretimi çok tüketim de çok ama aynı zamanda israf çok fazla oluyor. Ülkemizdeki ekmeğin yüzde 95'i buğdaydan üretiliyor. Buğdayın ekmek olup evimize gelene kadar geçen süreyi düşünmek lazım. Kesinlikle ekmek israfının önüne geçilmesi lazım."
     İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım ise insanların ekmeğine sahip çıkmaya davet ederek, israftan kaçınmak gerektiğini anlattı.