Yozgat'ın Çekerek ilçesinde Kaymakam Cuma Emeç'in eşi Ayşe Emeç, mahalle, köy ve okullarda ihtiyaç sahiplerini ziyaret ederek, taleplerini karşılıyor.

Kaymakam Cuma Emeç'in eşi Ayşe Emeç, Çekerek Belediye Başkan Yardımcısı Keziban Şafak ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuran Erdoğan ile birlikte maddi durumu iyi olmayan aile ve öğrencilerin sıkıntılarını yerinde görmek amacıyla ziyaretlerini sürdürüyor. Yoksul ailelerin sorunlarını dinleyen Ayşe Emeç, devletin vatandaşların her zaman yanında olduğunu hissettirmek, imkanlar çerçevesinde ihtiyaçlarının giderilmesinde kendilerine yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

Ayşe Emeç önderliğindeki yardım gönüllüleri, Osman Durmaz Kız Öğrenci Yurdu'nu da ziyaret ederek, sorunlarını dinledi, ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye paketi dağıttı. Sıcak ve samimi bir sohbet ortamında genç kızların geleceğe dair idealleri, tercih etmek istedikleri üniversite ve bölümleri ile hobileri hakkında bilgi alan Ayşe Emeç ve beraberindeki gönüllü hanımlar, öğrencilere ideallerine mutlaka çalışarak ulaşmalarını, evlilik düşüncelerinin öncelikli olmaması gerektiğini, fırsat buldukça kitap okumalarını, sosyal aktivitelerde bulunmalarını öğütledi. Ayşe Emeç ve beraberindeki hanımlar, yurt yetkilileri ile birlikte yatakhane ve etüt odalarını gezilerek tespit edilen ihtiyaçların giderilmesi konusunda gerekeni yapacaklarını ifade etti.