Yardımlaşma ve paylaşmanın ön safhaya çıktığı Ramazan ile birlikte Keskin Belediyesi tarafından ilçe halkı için iftar çadırı kuruldu. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan çadırda, ortalama günlük 400 kişi akşam ezanıyla birlikte iftar yapacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dede Yıldırım, bu yıl ikincisini açtıkları iftar çadırını geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi. Çadırda her gün 400 kişinin iftar açabileceğini kaydeden Yıldırım, "Ramazan ayı rahmet, mağfiret, bereket ve bolluğun olduğu manevi değeri yüksek olan bir aydır. Bu ayda Müslümanlar ibadetlerinin yanında zekâtları ve fitre gibi paylaşma ve dayanışma örneği sergiliyorlar. Keskin Belediyesi de sosyal bir belediyedir. Belediye olarak bu sene ikinci iftar çadırımızı hazır hale getirdik.” dedi.

Başkan Yıldırım, “İlçemiz Ankara ve Kayseri yolu güzergâhı üzerinde olması dolayısıyla iftar zamanın da yolcuların iftarlarını rahat bir yerde açmaları için yol güzergâhına pankart ve afişler asarak kentimiz de iftar çadırının açıldığını duyurduk. İftar çadırımızın günlük yemek ihtiyaçlarını belediyemiz temin edecektir. İlçemizden yemek temin etmek isteyen vatandaşlarımız ve esnaflarımızın talepleri olursa tabi ki ayrıca bundan da memnun kalırız.” diye konuştu.