Kemal Kılıçdaroğlu, 'Mevlana'nın 741'inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne katılmak üzere akşam saatlerinde Konya'ya geldi. Kılıçdaroğlu, kent girişinde bir grup partililer tarafından çiçeklerle karşılandı. Ardından Mevlana Müzesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Kılıçdaroğlu, daha sonra Mevlana'nın torunlarıyla görüşmek için Anemon Otel'e geçti. 

Otel girişinde partisinin gençlik kolları tarafından 'Başbakan Kılıçdaroğlu' sloganlarıyla karşılandı. CHP'li gençlerin, 'Yolsuzluklara hayır' sloganı atması ve kendisi lehine tezahürat yapması üzerine Kılıçdaroğlu, partilileri, "Burada siyaset yapmayalım. Mevlana törenleri için buradayız." diyerek uyardı. 

Otelde Mevlana'nın torunlarıyla görüşen ve dua eden Kılıçdaroğlu'na geleneksel helva ikram edildi. 

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Mevlana'yı anmak için düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinin Konya dışında yapılmasını eleştirdi. ''Bugün, Mevlana'nın Hakka yürüdüğü gün, onun düğün gecesi." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Asırlardır onu anıyoruz. O sadece Türkiye'nin değil, insanlığın ortak mirası. Onun yaşadığı kentte olmak bize onur veriyor. Bir üzüntümü de dile getireyim. Mevlana sadece Konya'da anılmalı. Burada anılmalı. Şeb-i Arus ile başka yerlerde anmayı özellikle parayla anmayı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Mevlana farklıdır. Mevlana, insanlık demektir, yücelik, ululuk demektir. Mevlana, hepimizin yüreğine taht kurmuş yüce bir kişidir. Mevlana ailesiyle olmak benim için onurdur, şereftir.''

Gazetecilerin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıl dönümüyle ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ''Burada siyaset yok arkadaşlar kusura bakmayın. Burada tevazu var, dostluk var, insanlık, hoşgörü ve güzellik var. Burada siyaset yok.'' dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Anemon Oteli'nden ayrılarak Şeb-i Arus törenlerinin yapıldığı Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'ne hareket etti.