Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına nişan ve düğün yardımında bulunarak, sıkıntılarına bir nebze olsun çare olmaya çalışıyor.

Kurulduğu ilk günden beri tüm dünyada din, dil ve ırk ayrımı yapmadan yoksulluk ve yoksunlukla mücadele eden Kimse Yok Mu Derneği, hayırseverlerle ihtiyaç sahibi aileler arasında iyilik köprüsü olmaya devam ediyor. Derneğin Erzurum şubesi çalışanları, her yıl evlenme çağındaki onlarca damat ve gelin adayına da giysi ve aksesuar yardımında bulunuyor. Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, gençlerin mutlu ve huzurlu yuva kurmaları için dernek olarak hayırsever vatandaşların bağış ve yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirterek, "Evlenme çağına gelmiş ama yuvalarını kurma noktasında sıkıntı yaşayan gençlerimiz, bizlere başvurarak yardım talebinde bulunuyor. Gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra yani ihtiyaç sahibi olduklarını tespit ettikten sonra derneğimize davet ediyoruz, bu gençlere nişan elbisesi, gelinlik, damatlık ve ayakkabılarından el çantalarına kadar bütün aksesuarlarını veriyoruz. İhtiyaç sahibi gençlerimizin bu güzel günlerini daha mutlu geçirmelerine yardımcı oluyoruz. Maalesef gençler daha evlenmeden çok büyük bir borcun altına giriyorlar. Daha sonra borçlarını ödemekte zorluk çeken gençler aile içinde tartışma ve kavgalar olabiliyor." dedi.

'NİŞAN VE DÜĞÜN ELBİSELERİNİ DEĞERLENDİRELİM'

Birçok insanın nişan ve düğünlerinde giydiği damatlık ve gelinlikleri bir kere giyinip daha sonra sandığa kaldırdığına dikkat çeken Keleş, kendilerine getirmeleri durumunda ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırabileceklerini ifade etti. İhtiyaç sahibi insanların mutluluklarını paylaşarak çoğaldığını, aynı şekilde üzüntülerinin de paylaşarak azaldığını kaydeden Keleş, "Bizler Kimse Yok Mu Derneği olarak; ihtiyaç sahibi aileler, bağışçı ve gönüllülerimizle bir aileyiz ve bu aileye katılmak isteyen gönüllüleri derneğimize davet ediyoruz." şeklinde konuştu.