Ramazan heyecanı ve bereketi dünyanın dört bir yanında ve tüm Türkiye’de yüzleri güldürmeye devam ediyor. Trabzon Kimse Yok Mu Derneği şubesi de hazırladığı Ramazan gıda kolilerini, ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak bu heyecana katkıda bulunuyor.

Derneğin Trabzon Şube Müdürü Zekeriya Cerit, “Gönüllülerimizle beraber sistemimizde kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelerimizi ay boyunca ziyaret ediyoruz. Bağışçılarımızın desteği ile hazırlanan gıda kolilerimizi bu ailelere ulaştırıyoruz. Ramazan ayı boyunca Trabzon ve çevre illerimizde yaklaşık bin gıda kolisi dağıtmayı planlıyoruz.” dedi.

Trabzon Kimse Yok Mu Derneği, 100 kadar gönüllüsüyle hazırladığı Ramazan gıda kolisi, Rize, Ordu, Gümüşhane ve Giresun illerinde dağıtımını yapıyor. Gıda kolisi dağıtımında daha önceden tespiti yapılan ailelere bu koliler ulaştırılıyor. Zekeriya Cerit, şunları kaydetti: “Dernek gönüllülerimiz, yardımı ulaştırma sevincini Ramazan gibi kutlu bir zaman diliminde yapıyorlar. Böylece bir sevince ortak oldukları için çok duygulanıyorlar. Dernek gönüllülerimizden Mustafa Aslan ve arkadaşları ‘İyi ki gıda kolilerini adreslere götürmüşüz. Şehrimizde ihtiyaç sahibi aileleri, yetimleri ziyaret etmek Ramazan ayında sevinçlerine ortak olmak bizim için büyük mutluluk oldu’ dediler. Bizler de dernek olarak yardıma muhtaç ile yardım edenleri buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Bu arada, evinde ziyaret edilen eşi hasta, 4 çocuk annesi Şengül Y. duygularını ‘Allah sizlerden razı olsun. Sizin evimize gelmeniz, kapımızı çalmanız bizim için yeterdi. Rabbim sizleri Efendimiz (SAV)’e komşu eylesin” diye dile getirerek, dua etti. Gıda kolisi verilen, tek yetimi ile beraber yaşan A. Gün ise “Allah sizden razı olsun. Yıl içinde de gıda kolisi, kıyafet, ev eşyası yardımlarınızı aldım. Rabbim güç kuvvet versin. Sizleri de vesile olanları da kimseye muhtaç etmesin’ diyerek dua ediyorum.” dedi.