Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri Ramazan'da hayırsever vatandaşların bağışlarıyla hazırlanan iftar yemeklerini sefer tasları içerisinde ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarına kadar kendi otomobilleriyle götürüyor.

Erzurum’da Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü erkek ve kadın yoksul ailelere iftar yemeği taşımak için seferber oldu. Hilalkent’teki dernek lojistik merkezinde aşçıların pişirdiği yemekleri kaplara dolduran gönüllüler, iftar yemeklerini kendi otomobilleriyle ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerine götürüp, teslim ediyor. Günde 4 çeşit sıcak yemek ile ekmek dağıtan gönüllüler yaptıkları işten mutluluk duyuyor.

Toplumsal birlik ve beraberliğin tesisi, kardeşlik duygularının pekişmesi için Kimse Yok Mu Derneği’ne gönüllü olduklarını belirten hayırseverler, "Dernek gönüllüleri arasında 12 yaşından 70 yaşına kadar çok sayıda insan var.Toplumun bütün kesimlerinden hayırsever arkadaşlarımızla ramazan ayının ilk gününden bu yana otomobillerimizle ihtiyaç sahibi ailelerin iftar yemeklerini dağıtıyoruz." dedi.

Esnaf olduğunu belirten Muhammet Aydın (30), Ramazan ayı nedeniyle işlerinden arta kalan zamanda Kimse Yok Mu Derneği'nde gönüllü olarak çalıştığını söyledi. 'Hayırda yarışınız' ayeti celilesinden ilham aldığını belirten Aydın, şunları kaydetti: "Ramazan ayı. 'Hayırda yarışınız' ayetini Kur'an-ı Kerim'de okuyunca dernek gönüllüsü olmaya karar verdim. İşlerimden arta kalan zamanlarımda Kimse Yok Mu Derneği'ne gelerek hayır işlerine yardımcı olmaya çalışıyorum. Kendi otomobilimle dernek tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan iftar yemekleri adreslerine kadar götürüp teslim ediyorum. Zaman zaman bu yardım dağıtım işlerinde eşim ve çocuklarım da bana yardımcı oluyor. Ailece yoksul insanlarımızın kapılarını iftar öncesinde çalıp, yemeklerini teslim edip, dualarını alıyoruz. Hatta bazı çok ihtiyaçlı aileleri ise yine kendi evimizde iftara alıyoruz."

Kimse Yok Mu Derneği Bölge Koordinatörü ve Erzurum Şube Başkanı Şemsettin Keleş, Erzurum il merkezinde 110 aileye günlük 4 çeşit sıcak yemek ve ekmek verdiklerini dile getirdi. Keleş, söz konusu yardımların gönüllülerin desteği ile adreslere teslim edildiğine dikkat çekerek, "Ramazanda yardımlaşma duygusu zirve yapıyor. 70 yaşındaki emekli esnaf ağabeyimiz, 60 yaşındaki emekli öğretmen gönüllü ablamız hayır için yarışıyorlar. Derneğimizde pişen yemekleri özel işlerinden, zamanlarından feragat ederek ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine, kapılarına kadar götürüp teslim etmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyorlar." diye konuştu.