Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, bayramların sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel yaşandığı günler olduğunu belirtti. Abdulhakimoğulları, bayramda korunmaya muhtaç çocuk ve yaşlıların ziyaret edilerek gönüllerinin alınmasını isteyerek, "Bayramlar, sevinçleri büyütme zamanlarıdır. Önce gönüllerimizi bir sevinç yumağı hâline getirelim, sonra ailemize karşı görevlerimizi en iyi şekilde gerçekleştirelim. Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı, şefkat ve merhamete muhtaç öksüz ve yetimleri, yoksul ve kimsesizleri, evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı sevindirmeyi unutmayalım." dedi.

Abdulhakimoğulları, bayramında ailelerin yanına gidemeyip yurtlarda barınan çocuklar için bayram programları düzenleyeceklerini ifade etti.

KİMSESİZ ÇOCUKLARA DEVLETİN ŞEFKATLİ ELİ UZATILACAK

Yuvalarda kalan çocuklara Valilik tarafından bayram harçlığı verileceğini de sözlerine ekleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, "Ramazan bayramında çocuk yuvalarında kalan çocuklar için bayram programları düzenleyeceğiz. Bayramın ilk günü Öğretmen Evi’nde yapılacak protokol bayramlaşma töreninin ardından, Vali Yardımcımız Ersin Boylu, çocuk yuvalarını ziyaret edecek. Ayrıca Vali Ahmet Altıparmak’ın koordinesinde yuvalarda barınan çocuklara bayram harçlığı uygulaması devam edecek" ifadelerini kullandı.