Kırıkkale Belediyesi ve KIYAD iş birliği ile ihtiyaç sahibi aileler için hizmete sunulan “Sosyal Market” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışta konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Herkesin zekatlarına talibiz, zekatlarınız gerçek yerine ulaşıyor.” dedi.

Açılışta Sosyal konseyin amacından bahseden Saygılı, “Sosyal market buradaki amacımız aşevi ile ihtiyaç sahiplerine yemek veriyorduk. Burada gördü ki israf oluyor. Bizde yemek yapamayacak ihtiyaç sahiplerinin evine götürüyoruz. Yine ihtiyaç sahibi olupta yemeği kendi yapabilecek kişiler için puan vererek sosyal market açtık. Bu marketimizi tamamen yardım sever katkısı ile oluşturduk. İhtiyaç sahipleri ile imkanı olanları buluşturduk. Herkesin zekatlarına talibiz zekatlarınız gerçek yerine ulaşıyor. Yardım noktasında açık olan bir yer. Özelikle hanımların ciddi bir katkısı oldu. Gönüllü olarak can siper hane çalıştılar.” diye konuştu

İhtiyaç sahipleri için güzel bir uygulama olduğunu belirten Vali Ali Kolat ise “ İhtiyaç sahiplerine yardım edecek şekilde market oluşturuldu son derece güzel bir uygulama bazı illerde bu uygulama var. Bundan sonrada devam edecektir. Burası herkesin destek vermesi gerektiği yer sosyal yardımlaşma olarak bizde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kurumsal olarak belediyemiz öncelik ediyor. Bu güzel hayırların devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.