Balıkesir'deki Özel Fırat Okulları, Kâinatın İftiharı Hz. Muhammed (SAV)'in dünyayı şereflendirmelerinin bin 444. yıldönümünü çeşitli kutladı. Okul panoları, koridorlar ve sınıflar, İslâm Peygamberi'nin hayatından kesitlerle süslendi. Etkinlikler kapsamında 40 hadis ezberleyen öğrencilere ise, "Canım Peygamberim" rozeti takıldı. Ayrıca naatlar ve ilahiler söylendi, "Efendimiz (SAV)'e Mektup" yarışmasında dereceye giren iki mektup okundu.

Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde anaokulundan 8. sınıfa kadar bütün öğrenciler, Peygamber Efendimiz (SAV)'i heyecan ve hicranla andı. Bu sevgi ve özlemlerini, salâvatlarla devam ettiriyorlar. En çok rağbet gören Kutlu Doğum panolarından birinin işlevi ise O'nun hayatıyla ilgili sorular taşıyan zarfların olması ve bunların her gün güncellenmesiydi. Öğrenciler her gün heyecanla bu soruları cevaplayarak, gün sonunda yapılan hediye çekilişiyle ödüllendirildi. Bunun yanısıra her gün ayrı bir hadis-i şerif ve ayrı bir sünnet de öğrendiler.

Özel Fırat Okulları Müdür Yardımcısı Umeyr Güven, Kutlu Doğum Haftası'nın okulda bu tür etkinliklerle kutlanmasının öğrenci ve öğretmenler üzerinde çok olumlu etkileri olduğunu belirterek, "Peygamberimiz'in kutlu doğumu münasebetiyle okulumuzda bu sene geniş kapsamlı bir etkinlik düzenledik. Okulumuzda iki senedir seçmeli ders olarak Kur'ân–ı Kerîm ve Hz. Peygamberimiz'in Hayatı-Siyer derslerini veriyoruz. Bu bağlamda bu eğitim öğretim yılında Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimiz daha kapsamlı ve önceki yıllara göre daha verimli geçti." dedi.

Hafta kapsamında Özel Fırat Lisesi'nde ise Din Kültürü zümresinin düzenlediği "Kutsal Emanetler" sergisi ve Kutlu Doğum Köşesi açıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan ve çeşitli hadislerle süslenen ikramlar, hafta boyunca diğer öğrenci ve misafirlere ikram edildi. Öğretmenler de Hz. Muhammed (SAV)'i ve özellikle bu yılın teması olan "Birlikte Yaşama Ahlakı"nı hafta boyunca çeşitli etkinliklerle öğrencilere anlattı. Din Kültürü Zümre Başkanı İsa Gediktaş ve öğretmen Havva Eker, diğer etkinlikleri şöyle sıraladı: "Okul içinde büyük bir heyecana ve tatlı bir yarışa dönüşen sınıf süsleme etkinliği düzenlendi. Sınıf süsleme etkinliğinde öğrencilerimiz Peygamber Efendimiz'i, O'nun ahlâkını, sahabeleri, Kâbe'yi, hicreti, hicret yolculuğunda sığındığı mağarayı, Mirac'ı, mucizelerini, özelliklerini çok güzel sunumlarla ifade etmeye çalıştılar."

Bu arad sınıflar arası süsleme yarışmasında 9-A ve 9-C birinci oldu. Kutlu Doğum etkinliklerinin, bu hafta da devam edeceği belirtildi.