Kırşehir'de, Aile Haftası kutlamaları dolayısıyla düzenlenen yapılan programda, örnek ailelere çeşitli hediyeler verildi. Kırşehir Valiliği'nce yürütülmekte olan "Kadına Hürmet, Çocuğa Şefkat2 kampanyası kapsamında "en fedakar eş", "en yaşlı anne", "en uzun ve mutlu evlilik" kategorilerinde belirlenen aileler ödüllendirildi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, ailenin önemine değindiği konuşmasında, "Toplumu oluşturan en önemli öğe aile kurumudur. Huzurlu bir toplum, ancak mutlu ailelerin varlığıyla mümkün olabilir. Bu nedenle milletimiz, aile kurumunun korunmasına özel önem vermiştir. Valiliğimizce başlatılan 'Kadına Hürmet, Çocuğa Şefkat' kampanyası kapsamında aile kurumunun korunması, çocuk ve kadınlara yönelik şiddeti doğuran sebeplerin ortadan kaldırılması için çalışmalar yürütülmektedir." dedi.

Program, Vali Şentürk'ün Kırşehir'de en fedakar eş seçilen Sevgi Dölen, en yaşlı anne olarak belirlenen 116 yaşındaki Sultey Korkmaz, en uzun ve mutlu evlilik olarak belirlenen Ali ile Feride Şahin çiftine hediyeler vermesiyle sona erdi.