Yozgat’ta sonbahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte köyde yaşayan vatandaşlar kışlık yakacakları odunu doğrayarak kış hazırlıklarına başladı.

Yerköy ilçesine bağlı Orhan köyünde yaşayan köy sakinleri, bahar aylarında kestikleri ve kurumaya bıraktıkları ağaçları doğrayarak kışın yakacakları odunları şimdiden temin etmeye başladı. Cemil Acer isimli çiftçi, tarlasının dört bir tarafının ağaçlarla çevrili olduğunu belirterek, her yıl bir belirli bir kısmının dallarını keserek kışlık yakacağı odunu temin ettiğini söyledi. Acer, "Kışın kullandığımız odunu parayla almıyorum. Tarlamızın etrafında 30-40 yıllık söğüt ağaçlarının büyük dallarını keserek kışlık odunumuzu temin ediyorum. Bu ağaçları baharda kesiyor ve eylül ayına kadar kurumasını bekliyoruz. Bu ayda da doğrayarak yakacak ihtiyacımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Bu ağaçlarla birlikte bir ton kömür alıyor ve rahatlıkla kışımızı geçiriyoruz. Odunun bol olması kömürü az almamızı sağlıyor.” dedi.

Diğer köy sakinleri de odun ihtiyaçlarını kendilerinin karşıladığını suyun bol olmasından dolayı ağaçların kısa sürede tekrar kesilme dönemine geldiğini ifade etti.