Kan bağışı bilincine dikkat çekmek amacıyla çok sayıda çalışma ve kampanya düzenleyen Türk Kızılayı, Amasya’da 400 ünite kan toplamayı hedefliyor.
Yavuz Selim Meydan’ında 6 gün boyunca kan bağışı toplayacak olan Kızılay yetkilileri, kan vermek isteyen gönüllü vatandaşları kan toplama aracına davet ediyor.
Kan bağışı için gerekli her türlü teçhizatın ve tıbbi donanımın yer aldığı mobil kan bağışı aracı ile çalışmalarına hız veren Kızılay, gönüllü bağışçılardan büyük ilgi görüyor.
Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın karşılanması için ülkenin dört bir tarafından gece gündüz demeden çalışan Kızılay ekipleri, kan alırken vatandaşları da kan vermenin sağlığa olan faydaları konusunda da bilgilendiriyorlar.
Amasya halkının her kampanya dönemimde kan vermeye karşı daha duyarlı davrandığını kaydeden Dr. Engin Erdoğan, Amasya’da kaldıkları 6 gün boyunca 400 ünite kan toplamayı hedeflediklerini söyledi.
Amasya Devlet Hastanesi’nin bütün kan ihtiyaçlarının Türk Kızılayı tarafından karşılandığını ifade eden Erdoğan, “Amasya’da vatandaşlarımızın kan bağışı kampanyasına ilgisi büyük. Zaten bölgemizde yüzde olarak en çok kanı Amasya’da topluyoruz. Kış aylarında kan bağışı oranının düştüğü için bu günlerde yapılacak olan kan bağışları daha önemli. Bütün vatandaşlara kan verme duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.