Türk Kızılayı’nın kuruluşunun 147. yılı Adana’da İyilik Yürüşü adlı etkinlikle kutlandı.

Kızılay Adana Şubesi tarafından gerçekleştirilen yürüyüş, Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde gerçekleşti. İstasyon Meydanı, önünde başlayan ve Atatürk Parkı’ndaki 75. Yıl Sanat Galerisi’nde sona eren yürüyüşe, Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

Yürüyüşün ardından Kızılay gönüllülerine ödülleri verilmek üzere 75. Yıl Sanat Galerisi’nde tören düzenlendi. Törende konuşan Ramazan Saygılı, "Kızılay 147 yıldır iyilik yürüyüşüne devam ediyor. Bugün Türkiye de ilk kez bu anlamlı bir yürüyüşle ve anlamlı bir etkinlikle bir farkındalık yaratmış olacağız. Çünkü afetlerde, felaketlerde, Kızılay her zaman yanı başımızda. Bütün dostlarımızı kan vermeye, kök hücre bağışına davet ediyorum. İçinde bulunduğumuz medeniyet iyilik medeniyetidir. Gönüllerde kandil yakmak istiyoruz. Sizler yardım ettikçe acılar azalacaktır. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlikte emeği, hizmeti geçen ve katılanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise yaptığı konuşmada, "Kızılay’ın yardımlarda tarafsızlığı ve kültürümüzün bir parçası olarak hizmetlerini toplumun her alanına ulaştırma hedefiyle devam ettirmesi takdir edilmesi gereken bir durum. Yardım yapmak çok kolay ve Kızılay yardımların yerine ulaşması için en güvenilir kurumlardan birisidir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Kızılayı’na katkı sağlayan ve çok sayıda kan veren vatandaşlara madalya verildi.