Kırıkkale Kızılay Şubesi, bir mağdur vatandaşa tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Kırıkkale’nin Barbaros Hayrettin Caddesi Abacı Apartmanı'nda yaşayan Sungur ailesine, Kırıkkale Kızılay Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Altundağ ve Kızılay çalışanı tarafından tekerlekli sandalye, gıda paketi ve kavrulmuş et götürüldü. Kızılay’ın ilgisini gören aile gözyaşına hakim olamadı.

Sungur ailesinin Kızılay’a tekerlekli sandalye müracaatında bulunduğunu açıklayan Kırıkkale Kızılay Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan, “Ailenin bu talepleri incelemeye alındı. Kızılay Genel Merkezi, tarafında inceleme uygun görüldü. Ardından sandalye gönderildi ve biz de yönetimimizle birlikte aileye teslim ediyoruz.” dedi.

Eşi Kemal Sungur’un dışarıdan emekli olduğunu ve alzheimer olduktan sonra kime çektiği bilmediği kredi yüzünden perişan duruma düştüklerini açıklayan Nafize Sungur, “Geçimimizi ara işinde çalışan kızım sağlıyor. Durumumuz çok iyi değil. Eşim yürüyemiyor ve evden çıkamıyor. Bunun üzerine Kızılay’dan yardım istedim. Sağ olsunlar talebimi uygun görüp, yardım gönderdiler.” diye konuştu.