Cumhuriyet Ortaokulu'nda düzenlenen eğitim seminerinde öğrenci ve öğretmenlere toplumda cinsiyet eşitliği konusunda sunum yapıldı. Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan, Koç Holding'in 10 yıldır "Ülkem İçin" projelerini hayata geçirdiğini belirterek, projenin Koç topluluğu çalışanları, bayileri ile tüm Türkiye sathında yürütüldüğünü söyledi.
Bu kapsamda bugüne kadar yerel ve ulusal bazda birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Akan, "İlk 2 yılda 81 ilde 387 yerel projeyi hayata geçirdik. 2008-2009 yıllarında Çevre ve Orman Bakanlığı ve TEMA ile 1 milyon 84 bin fidan diktik ve 18 bin çocuğa çevre eğitimi verdik. 2010-2011 yıllarında Kızılay'a 83 bin üniteyle bir kurum tarafından yapılan en büyük kan bağışını yaptık. 2011-2014 yıllarında ise engellilerin iş ve sosyal hayattaki yaşamlarını kolaylaştıracak projelere imza attık" diye konuştu.

Proje kapsamında 2015-2017 dönemi konusunu "Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" olarak belirlediklerini ifade eden Akan şunları kaydetti:

"Kadın ve erkeğin iş ve sosyal hayatta eşitlikçi tutum içinde olması, kadının ülkemizde yaşadığı sıkıntıların bir nebze de olsa azaltılması için birtakım projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu konuyla ilgili şirketlerimiz çalışanları için eğitimler düzenlemeye başladık. Bu kapsamda 10 bin çalışanımız ve bayimiz eğitim aldı. Bayilerimiz vasıtasıyla illerde farkındalık eğitimleri vermeye başladık. Bu kapsamda 5,6 ve 7. sınıf öğrencileri ve onların öğretmenlerine eğitim seminerleri veriyoruz. Tüm Türkiye'yi dolaşarak cinsiyet eşitliğiyle ilgili duyarlılığı artıracak eğitim ve projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Sadece ortaokul değil üniversite öğrencileri, mesleki kurumlar ve iş dünyasına da bu eğitimleri vermeyi düşünüyoruz."