Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk Dünyası Tiyatro Günleri ile hedeflerinin Türk dünyasını bir araya getirmek olduğunu belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Iraklı ünlü Tiyatrocu İsmet Hürmüzlü anısına bu yıl birincisi düzenlenen ‘Türk Dünyası Tiyatro Günleri’ kapsamında Mersin’e gelen tiyatrocular, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret etti. Türk Dünyası Tiyatro Günleri etkinliğinin önemine vurgu yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hedeflerinin Türk dünyasını bir araya getirerek birbirlerine sahip çıkmalarını sağlamak, dil birliği içerisinde olmak ve birbirlerini daha yakından tanımak olduğunu belirtti.
Başkan Kocamaz konuşmasında, "Devletler farklı olsa da idealler bir olduğunda, ülkü birliği için bir gayret içerisinde olduğumuzda, birbirimizi sahiplendiğimizde, dünya da Türk dünyasına çok daha fazla değer verecektir. Biz bunun bilinci içerisindeyiz. Ama sadece tiyatro, şiir ve edebiyat etkinlikleri ile Türk dünyasını bir araya getirmek mümkün değil. Bizim görevimiz, bizden sonraki nesillerle bizden önceki nesiller arasında köprü olmak, üstlendiğimiz misyonu, bu aşkı, bu sevgiyi, bizden sonraki nesillere de aktarmak. Onların da aynı şekilde, başlatılan bu güzel ilişkileri sürdürmesini sağlamak." diye konuştu.

Türk Dünyası Tiyatro Günleri kapsamında sahnelenecek olan oyunlar, 12 Nisan'a kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda ücretsiz izlenebilecek.