Sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışan İzmir'in Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hizmet kalitesiyle örnek oluyor. Yenişehir semtindeki merkezde çağdaş standartlara uygun hizmet veren gözetim, bakım ve kısırlaştırma üniteleri yer alıyor. Poliklinik ünitesinde hayvanların muayene ve tedavileri yapılırken gerekli durumlarda steril ortamda ameliyat ediliyorlar. Trafik kazaları, kötü muamele ve hastalık sebebiyle bakıma muhtaç hale gelen sahipsiz kedi ve köpekler, yıl boyunca Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Hayvan Bakım Merkezi’nde bakıma alınıyor.

4 BİN CAN DOSTA EL UZATILDI

İhbarlar ve rutin kontroller sonucunda can dostların yardımına koşan belediye ekipleri, tespit edilen hasta ve yaralı hayvanları bakım merkezine götürüyor. Nakil aracıyla taşınarak tedavi altına alınan sahipsiz hayvanlar, gerekli bakımın ardından aşıları da tamamlanarak alındıkları yere bırakılıyor. Bir yıl içinde 4 bin sahipsiz sokak hayvanına yardım elini uzatan Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, başarılı ameliyatlarla da dikkat çekiyor. Merkezde bir yılda bin 125 kısırlaştırma ameliyatı yapılırken bin 400 hayvan kuduza karşı aşılanarak, hem toplum sağlığı hem de onların hayatı güvence altına alındı.

İSTEYEN SAHİPLENİYOR

Merkezin gözetim ünitesinde ise ısıran ve tırmalayan şüpheli hayvanlar denetim altına alınırken gerektiğinde laboratuvar muayeneleri yapılıyor. Bakım ve kısırlaştırma biriminde hasta, yaralı ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarının tedavileri, kısırlaştırma, aşılama ve işaretleme çalışmaları sürdürülüyor. Ayrıca merkezde tedavi edilen hayvanlar, bakımları yapıldıktan sonra sahiplendirilerek sokaklardan da kurtarılıyor.