Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, evleri kısmi olarak yıkılmış bulunan yoksul aileleri ziyaret edip, ekonomik ihtiyaçlarını giderme sözü verdi.

Yukarı Yoncalık mahallesi Keleşoğlu Sokakta, üst katı yıkılmış tek odalı evde yaşamlarını sürdüren Serpil kardeşler ile bir arka sokakta oturan Handan Düztepe'nin kapılarını Belediye Başkanı Ali Korkut çaldı. İki ayrı eve umut olan Belediye Başkanı Korkut, evlerin ihtiyaçlarını, ailelerin dertlerini dinleyip, eksiklerinin tespitini yaptı.

Korkut, Yoncalık semti Keleşoğlu Sokaktaki babadan kalma, üst katı yıkılmış bir odada yaşamını sürdüren Sevgi Serpil(55) ile şeker hastası kardeşi Zafer Serpil(51)'i ziyaret etti. Şeker hastalığı nedeniyle çalışamadığını ve günün büyük bir kısmını yatakta geçiren Zafer Serpil ile ablası Sevgi Serpil'e yardım sözü veren Korkut, söz konusu evin inşaat sezonunda tamir ettireceğini ifade etti. Başkan Korkut ayrıca aileye gıda yardımında bulunacağına işaret ederek, "Evde eşya neredeyse yok gibi, onları temin edeceğiz. Yakacak ihtiyacı için talimat verdik, hemen çözüldü. Ayrıca Zafer Serpil şeker hastalığı nedeniyle bir iş yapamadığı gibi bakıma muhtaç durumda. Ablası tarafından bakılıyor. Durumuna bakıp gerekli şartları uyuyorsa bakım maaşı için de gayret göstereceğim. Sonuçta yardım zamanında gelmez, eksik olur bir akarları olsun. Bizler de yanlarında olmaya çalışacağız." dedi.

ÇOCUKLARI İÇİN SAÇINI SÜPÜRGE ETMİŞ

Ali Korkut'un semtte kapısını çaldığı ikinci bir ev ise Handan Düztepe'ye ait. 4 çocuk annesi, 44 yaşındaki Handan Düztepe, eşinden ayrılmış. Kırmızı Çeşme sokaktaki kiralık evde yoksulluk içinde yaşama mücadelesi veriyor. Düztepe kendilerini ziyaret eden Başkan Korkut'tan çalışmak için iş istedi. Belediye Başkanı, aile için odun ve kömür yardımında bulunurken, gıda yardımı için de söz verdi. Korkut, "Bu annemiz Allah razı olsun, arıyla namusuyla 4 çocuğuna bakıyor. İhtiyaçlarının listesini aldık, onları temin edeceğiz. Ayrıca iş konusunda da inşallah sorunlarını çözeceğiz." şeklinde konuştu.