Nevşehir Valiliği, Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce imzalanan '4. sınıf öğrencilerinin sosyal becerilerini geliştirme projesi' kapsamında düzenlenen gezilerin ikincisi, 67 öğrenci ve 6 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirildi.

Proje, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nce öncelikli olarak köy okullarında öğrenimlerini sürdüren 4. sınıf öğrencilerinin yaşadığı toplumun bir üyesi haline gelmesi, toplumun bir parçası olduğunun bilincine varması ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirmesi açısından da, yaşadığı çevreyi daha yakından tanımasının vazgeçilmez bir önem taşıdığı düşüncesinden hareketle hazırlandı.

Nevşehir merkez başta olmak üzere ilçelere bağlı köylerdeki ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin kültür ve sosyalleşme gezilerinin ikincisi, Alacaşar İlkokulu, Balcın İlkokulu, Basansarnıç İlkokulu, Çiftlik 100. Yıl İlkokulu ve Özyayla İlkokulu öğrencilerini kapsayacak şekilde organize edildi.

Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde Kapadokya Bölgesinin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Daha sonra Forum Kapadokya Alışveriş Merkezine gelen öğrencilere, merkez ziyaretinin ardından öğle yemek verildi. Alışveriş ziyareti sırasında sinemaya da giden öğrenciler keyifli bir gün geçirdi.
Projenin önümüzdeki yıllarda tüm köy çocuklarını içine alabilecek şekilde genişletilmesi planlanıyor.