Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalye (KRV)'de mültecilere yardımcı olmak üzere bakanlıklarda çalışan memurlar görevlendirilecek. Bunun için Başbakan Hannelore Kraft başkanlığında bakanlıklararası bir çalışma gurubu oluşturuldu. Buna göre bakanlıktaki personel yeterlilik durumuna göre ilgili bakanlık kendi memurlarına yardım izni verecek. Bakanlıkların izin vermesi halinde memurlar gönüllü kayıt yaptırabilecekler.

Memurlar mültecilerin; kayıt, tamir, tadilat, ulaşım ve sağlık konularında yardımcı olacak. Gönüllü memurların özelliklede Köln ve Krefeld'de bulunan mültecilerin barındığı çadırkentlerde görev yapması planlanıyor.

Adalet Bakanlığı sözcüsü Dr. Marcus Strunk "Gönüllü olarak kayıt yapanlar altı aylığına Arnsberg Valiliği'ne bağlı olarak çalışacaklar. Buradan gerekli olan bölgelere yönlendirilecekler" ifadesini kullandı.

Şu ana kadar bakanlıklardan toplam 40 memurun kaydının yapıldığı ve 40 memurunda yedek olarak kaydının yapılacağı açıklandı. İlgili memurlar 10 Ağustos'a kadar gönüllü yardım için kayıt yaptırabilecekler.