KSÜ İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen konferans öncesi İlahiyat Fakültesi musiki korosunun konseri ilgiyle izlendi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris ŞENGÜL yaptı. Prof. Dr. ŞENGÜL ”˜bu konferanslar ülkemizin değerli ilim adamlarının katılımıyla 15 gün arayla devam edecektir' diye konuştu.

Açılış programının ardından konferansına başlayan araştırmacı yazar Dr. Reşit HAYLAMAZ Peygamberimizin problemleri çözerken bir doktor gibi önce hastayı tanımaya gayret ettiğini, daha sonra hastalığı tespit ederek problemleri çözdüğüne değindi. Peygamberimizin karşısındaki muhataba göre problemleri farklı farklı yöntemlerle çözdüğünün altını çizen Haylamaz ”˜O, kişiye özel çözümler üretmiştir' diye konuştu.

Peygamber Efendimizi Ebu Cehil gibi azgın bir kişinin dahi emin bir kişi olarak kabul ettiğini vurgulayan Haylamaz, ”˜Peygamberimiz hiçbir zaman kin ve nefretle hareket etmemiş, hep merhametli bir bakış açısıyla meselelere çözüm üretmiştir' dedi.

”˜O yaptığı evliliklerle dahi toplumsal ilişkileri göz ününde bulundurmuş' diyen Dr. Haylamaz, ”˜Peygamber Efendimiz Ebu Süfyan'ın kızıyla evlenerek onun İslam'a ve Müslümanlara olan kin ve nefretini bu yolla kırarak, Ebu Süfyan'ın Müslüman olmasına vesile olduğu anlattı.
Konferanslar Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde 15 gün arayla devam edecek.