Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine gittikleri Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerlerin attığı bombalar sonucu ağabeyi şehit, kendisi de gazi olan Şakir Yeşilay, şehitlik mertebesine ulaşamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan 23 yaşındaki Yozgatlı gazi Şakir Yeşilay, geçen yıl 15 Temmuz'da Ankara'da darbe girişimi gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Yeşilay, yaz tatilinde çalışmak için Ankara'da yaşayan ağabeyi Beytullah Yeşilay'ın yanına gittiğini belirterek, 15 Temmuz gecesi iş dönüşü darbe girişiminden haberdar olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla koşar adımlarla kısa sürede Genelkurmay Başkanlığı önüne gittiklerini dile getiren Yeşilay, tankların önüne geçip ağabeyi ve vatandaşlarla askerleri durdurmaya çalıştıklarını anlattı.

Yeşilay, helikopterden atılan bombalar sonucu yaralandığını ifade ederek, ağabeyinin şehadet haberini ise hastanede ailesinden aldığını vurguladı.

O gece yüzüstü yatar halde gözünü açtığını dile getiren Yeşilay, "Her yerim kandı ama acı yoktu. Bu gerçekten Allah'ın yardımıydı. Kafamı kaldırdım baktım etrafımda insanlar parçalanmış, kiminin kolu kopmuş, kiminin kafası kopmuş. Bulunduğum bölge kan gölüne dönmüştü. Bir süre sonra bilincim kapandı. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Ağabeyimin durumunu o an göremedim." dedi.

 - "Yine olsun yine en ön safta yer alırız"

Yeşilay, hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acısının hala içlerinde olduğunu aktararak, şehitlerin ölmediğine, hala aralarında olduğuna inandıklarını kaydetti.

Ağabeyi adına üzülmediğini vurgulayan Yeşilay, şöyle konuştu:

"Ben sadece kendi adıma üzülüyorum çünkü o şerefli mertebeye onlar ulaştılar. Zaten oraya çıkmaktaki amacımız şehit olmaktı. Onlar şehit oldu ben olamadım, buna üzülüyorum. Böyle bir şey yine olsun yine en ön safta yer alacak insanlar bizleriz çünkü bizim bir vatanımız var. Bizim bir kutsalımız, Allah'ın emanet ettiği böyle güzel bir yurdumuz var. Bu yurdu bizler korumayacağız da bu emanete sahip çıkmayacağız da kimler sahip çıkacak. Bu ülkenin vatandaşı olarak her insan gibi bizler de en ön safta yer alarak vatanımızı korumaya devam edeceğiz."

Ağabeyinin şehit olmasıyla 5 kardeş kaldıklarını dile getiren Yeşilay, "Buruk iki bayram geçirdik. Bizim bayramlarımız hep bir arada güzel geçerdi ama aradan iki bayram geçti bayram sevincini yaşayamadık. Bayramda da mezarlıkta ağabeyimin yanındaydık. Mezarlıktaydık ama hep birlikteydik çünkü onlar şehit oldu, ölmediler." ifadelerini kullandı.

Yeşilay, 15 Temmuz'da 1 yıllık evliyken şehit düşen ağabeyi Beytullah Yeşilay'ın o sırada 4 aylık olan kızının da yetim büyüdüğünü sözlerine ekledi.